Agenda

Zaterdag 9 maart 2024


Passieconcert VocaLinge
Op zaterdagavond 9 maart heeft het kamerkoor VocaLinge een Passieconcert in de Hervormde kerk in Kedichem gegeven. VocaLinge is in 2023 ontstaan uit een fusie tussen de koren Alegria uit Rumpt en LingeVocaal uit Leerdam. Het koor staat onder leiding van Marilou Krouwel en wordt op orgel begeleid door Jaap den Besten.
Voor dit concert heeft het koor prachtige muziek geselecteerd van Duitse, Franse en Engelse componisten uit de Romantiek, passend bij de aanloop naar Pasen. Zo zal onder andere het vierdelige Stabat Mater van Josef Gabriel Rheinberger uitgevoerd worden, waarin deze componist op mooie wijze de indringende tekst van het Stabat Mater heeft verklankt. Daarnaast klinkt ook koormuziek van componisten als Brahms, Mendelssohn en Elgar. In dit Fauré-jaar, deze Franse componist overleed in 1924, voert VocaLinge één van zijn beroemdste koorwerken uit: ‘Cantique de Jean Racine’. De vocale klanken van het koor worden afgewisseld met een solo-optreden op orgel door Jaap den Besten.

Het concert vindt plaats in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 18, 4247 EL Kedichem, aanvang 20.00 uur.
De kerk gaat open om 19.30 uur. Toegang is 10 euro per persoon (inclusief drankje en hapje achteraf), contant te betalen of via QR code bij de toegang van de kerk.
In verband met de beperkte capaciteit, is reserveren gewenst: secretaris@vocalinge.nl

Hervormde Kerk, Kedichem
Tijdens de corona periode is het interieur van de kerk aangepast, zodat de kerkzaal niet alleen voor de eredienst gebruikt kan worden, maar ook voor culturele activiteiten zoals exposities en concerten.De kerkzaal is nu voorzien van een duurzame verwarmingsinstallatie, een toiletgroep en een uitgiftepunt t.b.v. horeca.
Ons concert vindt plaats op uitnodiging van de Hervormde Gemeente Kedichem.

Zondag 15 september 2024
Toneelroute in Vianen

Zondag 17 november 2024
Dubbelconcert met het Bosch Blazersensemble in Beesd

 

 

 

nl_NLDutch